Olyan ételreceptet keresel, ami tartalmaz zöldségeket is és húst is ? Hát a mai tippünk egy nagyon könnyű és finom recept, ropogósra sült csirke comb, csirke szárny, finom gombá-hagymás pörkölttel.
Ha szeretitek az olajban sült / párolt hagymát, és a majdnem grill kinézetű sült csirkét, ezt a kaját biztos imádni fogjátok.
Keresés ebben a blogban
Csili szószos fehérbabos csirkehústokány gombával
Milyen egyszerű és nagyszerű eledeleket lehet főzni csirkehúsból ?
Milyen kajába lehet tenni gombát, fehérbabot és húst is ?
Ha keresel valami finom és gyors ételreceptet, akkor ajánljuk a mai gombás-babos csirketokányt. Nagyon finom, laktatós és otthonias, családias hangulatot keltő étel. (Olyan... falusias :) )
Ha szeretsz főzicskélni és nem cifra "mesteri chèf (séf)" receptre vágysz, hanem a mindennapi egyszerű ételre, akkor ez a recept neked is szól.
A neve parasztos csirkecomb tokány paszullyal és gombával :)
Milyen kajába lehet tenni gombát, fehérbabot és húst is ?
Ha keresel valami finom és gyors ételreceptet, akkor ajánljuk a mai gombás-babos csirketokányt. Nagyon finom, laktatós és otthonias, családias hangulatot keltő étel. (Olyan... falusias :) )
Ha szeretsz főzicskélni és nem cifra "mesteri chèf (séf)" receptre vágysz, hanem a mindennapi egyszerű ételre, akkor ez a recept neked is szól.
A neve parasztos csirkecomb tokány paszullyal és gombával :)
Gyors és finom olivaolajas zöldségsaláta ordával és csicseriborsóval
Milyen eledeleket lehet késziteni csicseriborsóval ? Egy nagyon különös recept az pl. a mai saláta. Készen van 5-10 perc alatt és nagyon laktatós. Sokba nem kerül, egészséges, nem hízlaló eledel, gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják, és egy ilyen adag elég 2 felnőtt személynek egy ebédre, minden egyéb fogás nélkül !
Zölborsótokány miccspasztás gombóccal
Akartok enni valami finomat "parasztos módra"? Ha igen, akkor itt van egy nagyon érdekes házias recept, amit érdemes elkészíteni.
Az íze csodálatos, és az elkészitése alatt a konyhában biztos, hogy otthonias, régi, falusias hangulat lesz tőle :))
Hozzávalók:
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 zöldborsó konzerv
- 4 darab előreformált miccshús
- 1 kanál olaj
- só, füszerek
Hogyan kell elkészíteni ? Egy tepsibe odatesszük az olajat felforrósodni. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Amikor az olaj serceg (kezd füstölni, tehát JÓL felmelegedett), hozzá teszük a hagymát és hagyjuk rotyogni pár percig. Közben megkavarjuk, hogy oda ne égjen.
A miccseket egy kanál segítségével 3 darabra osszuk, így lesz 12 db. kisseb fasírt formáju húsgombócunk.
Amikor a hagyma megpárolódott, kissé üveges lett, hozzáadjuk a miccshús gombócokat és hagyjuk rotyogni pár percig együtt.
Utána felöntjük egy kevés vízzel és kb. 5 percig főzzük még.
A zöldborsó konzervet megbontjuk, leöntjük róla a levét és az egész borsót beletesszük a többi alapanyag mellé, és lassan kavargatva 5 percig még rotyogtatjuk.
Szükség esetén teszünk még vizet. Ha vizet teszünk még, kell főni hagyjuk még kb. 5 percet.
Amikor megvan, sózzuk és fűszerezzük.
Tálaláskor nagyon finom főtt kölessel (nem tartalmaz glutént, tehát lisztérzékeny személyeknek is jó) , vagy puliszkával.
Ez az eledel nem hízlal, de laktatós, és bátran lehet diétázás közben is fogyasztani.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal, és nem utolsó sorban, kedves olvasó, szólj hozzá ! Hagyj egy kommentárt a cikk alatti kommentárdobozban :)
Az íze csodálatos, és az elkészitése alatt a konyhában biztos, hogy otthonias, régi, falusias hangulat lesz tőle :))
Hozzávalók:
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 zöldborsó konzerv
- 4 darab előreformált miccshús
- 1 kanál olaj
- só, füszerek
Hogyan kell elkészíteni ? Egy tepsibe odatesszük az olajat felforrósodni. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Amikor az olaj serceg (kezd füstölni, tehát JÓL felmelegedett), hozzá teszük a hagymát és hagyjuk rotyogni pár percig. Közben megkavarjuk, hogy oda ne égjen.
A miccseket egy kanál segítségével 3 darabra osszuk, így lesz 12 db. kisseb fasírt formáju húsgombócunk.
Amikor a hagyma megpárolódott, kissé üveges lett, hozzáadjuk a miccshús gombócokat és hagyjuk rotyogni pár percig együtt.
Utána felöntjük egy kevés vízzel és kb. 5 percig főzzük még.
A zöldborsó konzervet megbontjuk, leöntjük róla a levét és az egész borsót beletesszük a többi alapanyag mellé, és lassan kavargatva 5 percig még rotyogtatjuk.
Szükség esetén teszünk még vizet. Ha vizet teszünk még, kell főni hagyjuk még kb. 5 percet.
Amikor megvan, sózzuk és fűszerezzük.
Tálaláskor nagyon finom főtt kölessel (nem tartalmaz glutént, tehát lisztérzékeny személyeknek is jó) , vagy puliszkával.
Ez az eledel nem hízlal, de laktatós, és bátran lehet diétázás közben is fogyasztani.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal, és nem utolsó sorban, kedves olvasó, szólj hozzá ! Hagyj egy kommentárt a cikk alatti kommentárdobozban :)
Parasztos zöldségleves húsgombóccal és gyömbérrel 3/4 óra alatt
Mit lehet főzni darált húsból? Mibe tesznek gyömbért ?
Ha például ezeket a kérdéseket tetted fel magadnak, akkor van itt egy jó recept tipp főzni. A mai levesrecept egy nagyon egyszerű és finom eledelnek a receptje, amit bárkinek merek ajánlani, olyan személyeknek is, akik éppen szeretnének megtanulni főzni egyszerű és könnyen elkészíthető eledeleket, diákoknak, szakácskodásban kezdőnek mondható személyeknek
Ha például ezeket a kérdéseket tetted fel magadnak, akkor van itt egy jó recept tipp főzni. A mai levesrecept egy nagyon egyszerű és finom eledelnek a receptje, amit bárkinek merek ajánlani, olyan személyeknek is, akik éppen szeretnének megtanulni főzni egyszerű és könnyen elkészíthető eledeleket, diákoknak, szakácskodásban kezdőnek mondható személyeknek
Csírkehús tokány puliszkával - gyors recept
Mit lehet nagyon gyorsan otthon megfőzni ?
Ha valami finomat akarsz otthon készíteni, ami nagyon nagyon hamar megvan, egészséges, és még kevésbe is kerül, megpróbálhatod a mai receptet is.
Egy finom tokányról van szó, amit mi székelyesen puliszkás csírkehústokánynak nevezünk.
Két személy részére szükséges: egy fél kilónyi csirkhehát, csirkecomb vagy csirkeszárny, 1 nagyobbacska pirosparadicsom, 1 murok, 2-3 cikk fokhagyma, egy kis olaj, és az alábbi füszerek: bazsalikom, tárkony, zöldpetrezselyem, édes piros paprika őrlemény, puliszkaliszt.
Hogyan kell csinálni a tokányt ?
Egy tepsibe odateszünk egy kevés olajat melegedni. Közben megpucoljuk a fokhagymát és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és azt is apróra daraboljuk.
Amikor az olaj forró, beletesszük a fokhagymát és a paradicsomot. A murkot (sárgarépa a Magyarországi magyar testvéreinknek, nekünk székely nyelvjárásban, murok :) ) megpucoljuk és megreszeljük. Azt is hozzá tesszük a tepsibe rotyogni.
Közben vigyázunk és megkavarjuk időnként, hogy oda ne égjen.
Pár perc mulva teszünk rá egy nagyon kis vizet, és hagyjuk átfőni. Füszerezzük bazsalikommal, tárkonyal és a szárított zöldpetrezselyem örleménnyel. A csirkehúst
megmossuk, és apró darabokra vágjuk, hogy minél hamarab és könnyebben átfőjjön.
Amikor a paradicsom annyira átfőtt, hogy máris szósz kinézete van, hozzá adjuk a csirkehús darabokat, belekavarjuk, hogy a húst a szósz befedje, és 1-2 perc kavargatás után felöntjük vízzel, csak annyival, amennyi a húst ellepi.
Csak most adjuk a tokányhoz az édes pirospaprikát ! Két késhegyninél több nem kell, azonnal át is kavarjuk, amint megszórtuk vele, majd lefedjük és hagyjuk rotyogni.
Ha az lenne a kérdésed, hogy hogyan kell csinálni parasztosan a puliszkát, hát itt van a legkönnyebb recept :)
Egy mélyebb fazékba teszünk kb 1 liternyi vizet és egy kis sót (egy negyed evőkanálnyi egy liter vízhez) és elkavarjuk.
Hagyjuk addig főni, amig a hőtől a víz forrani kezd. Ekkor hozzáadjuk lassan a vízhez a puliszkalisztet, miközben végig kavargatjuk a fakanállal, hogy meg ne csomósodjon, az edény falán erőteljesebben passzírozva kavarásonként.
Addig kell kavargatni, amíg jól átfő, és már a fakanálhoz is ragadni kezd.
Székelyföldön szokás helyenként anyirra megfőzni a puliszkát, hogy kiborítva a fazékból, egy darabban megálljon, és cérnával is lehessen vágni, úgy mint a kenyeret, szeletekre :)) (Nyárádmentén, Maros mentén)
A tokány akkor kész, amikor a csirkehús teljesen meg van főve (Villával megpróbálva, könnyen lemálik a hús a csontjáról).
Az egész főzicskélés max 30 perc, jó kályhán 15..20 perc alatt is, és már lehet is enni.
Nagyon finom, laktatós eledel és olcsó. Az egyetemisták is könnyűszerrek elkészíthetik a bentlakásban (csinál még manapság egy egyetemista ilyent ?? ) ha valami otthonos kaját akarnának enni és van főzési lehetőségük.
Egy kempingkályha palackja is bőven elegendő mindkét alap elkészítéséhez.
Jó étvágyat !
Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept várom kómmentáraitokat.
Ha valami finomat akarsz otthon készíteni, ami nagyon nagyon hamar megvan, egészséges, és még kevésbe is kerül, megpróbálhatod a mai receptet is.
Egy finom tokányról van szó, amit mi székelyesen puliszkás csírkehústokánynak nevezünk.
Csirkehús tokány puliszkával |
Hogyan kell csinálni a tokányt ?
Egy tepsibe odateszünk egy kevés olajat melegedni. Közben megpucoljuk a fokhagymát és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és azt is apróra daraboljuk.
Amikor az olaj forró, beletesszük a fokhagymát és a paradicsomot. A murkot (sárgarépa a Magyarországi magyar testvéreinknek, nekünk székely nyelvjárásban, murok :) ) megpucoljuk és megreszeljük. Azt is hozzá tesszük a tepsibe rotyogni.
Közben vigyázunk és megkavarjuk időnként, hogy oda ne égjen.
Pár perc mulva teszünk rá egy nagyon kis vizet, és hagyjuk átfőni. Füszerezzük bazsalikommal, tárkonyal és a szárított zöldpetrezselyem örleménnyel. A csirkehúst
megmossuk, és apró darabokra vágjuk, hogy minél hamarab és könnyebben átfőjjön.
Amikor a paradicsom annyira átfőtt, hogy máris szósz kinézete van, hozzá adjuk a csirkehús darabokat, belekavarjuk, hogy a húst a szósz befedje, és 1-2 perc kavargatás után felöntjük vízzel, csak annyival, amennyi a húst ellepi.
Otthonos tokány csirkehússal és puliszkával |
Ha az lenne a kérdésed, hogy hogyan kell csinálni parasztosan a puliszkát, hát itt van a legkönnyebb recept :)
Egy mélyebb fazékba teszünk kb 1 liternyi vizet és egy kis sót (egy negyed evőkanálnyi egy liter vízhez) és elkavarjuk.
Hagyjuk addig főni, amig a hőtől a víz forrani kezd. Ekkor hozzáadjuk lassan a vízhez a puliszkalisztet, miközben végig kavargatjuk a fakanállal, hogy meg ne csomósodjon, az edény falán erőteljesebben passzírozva kavarásonként.
Addig kell kavargatni, amíg jól átfő, és már a fakanálhoz is ragadni kezd.
Székelyföldön szokás helyenként anyirra megfőzni a puliszkát, hogy kiborítva a fazékból, egy darabban megálljon, és cérnával is lehessen vágni, úgy mint a kenyeret, szeletekre :)) (Nyárádmentén, Maros mentén)
A tokány akkor kész, amikor a csirkehús teljesen meg van főve (Villával megpróbálva, könnyen lemálik a hús a csontjáról).
Az egész főzicskélés max 30 perc, jó kályhán 15..20 perc alatt is, és már lehet is enni.
Nagyon finom, laktatós eledel és olcsó. Az egyetemisták is könnyűszerrek elkészíthetik a bentlakásban (csinál még manapság egy egyetemista ilyent ?? ) ha valami otthonos kaját akarnának enni és van főzési lehetőségük.
Egy kempingkályha palackja is bőven elegendő mindkét alap elkészítéséhez.
Jó étvágyat !
Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept várom kómmentáraitokat.
Könnyű és finom sárgaborsó leves csírkehússal
Mit lehet szárított sárgaborsóból főzni ?
Ha akarsz csinálni egy nagyon finom levest, amely olcsó, gyorsan elkészíthető, és nagyon egészséges, megprobálhatod ezt a receptet is
Az elkészítéséhez a következő alapanyagok szükségesek:
- 25 dkg szárított sárgaborsó
- csírkehús -használhatsz csírkeaprólékot, szárnyat, combokat, stb.
- 2-3 cikk fokhagyma (aki szereti fokhagymásabban, tehet többet... 4..5 cikket)
- füszerek: szárított zöldpetrezselyem, kapor, édes pirospaprika, lestyán (leostyán)
Hogyan kell csinálni a sárgaborsó levest ?
Elsősorban be kell áztatni a sárgaborsót legalább 8 orával a főzése előtt. Hogy miért ? Mert ha nem áztatod be, nagyon nagyon nehezen és későn fog megfőni, kicsi a valószínűsége, hogy ehető leves legyen belőle :)
Ezért ajánlott például este beáztatni, hogy másnapra, amikor nekifogsz főzicskézni, legyen meg minél hamarabb a végeredmény.
Ha már megvan a sárgaborsó áztatás, neki lehet fogni főzni. Egy nagy fazékba teszünk vizet egy csipetnyi sóval főni. Hozzá tesszük a sárgaborsót és hagyjuk főni.
Megmossuk és kis darabokra vágjuk a csírkehúst (azt, hogy mekkorákra lehet vágni, az is meghatározza, hogy miféle csirkehúst is használunk) és azt is a leveshez tesszük főni.
A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a fazékba tesszük. Lefedjük az edényt és hagyjuk addig főni, amig jól átfőtt a borsó és a csírkehús. Időnként a borsó puhaságát érdemes leellenőrízni, egy kanálba ki kell venni pár darabot, s vagy meghűtve, megkostólni, vagy villával megpróbálni passzírozni, az sem jó, ha túlságosan elfőzzük, mert a leves helyett massza lesz csak belőle, s az már inkább palacsintának való (lesz később egy olyan recept is, sárgaborsó palacsinta paraszt módra)
Amikor minden megfőtt, hozzá tesszük a leveshez a füszereket. Még hagyjuk kis tüzön kb. 2...3 percet főni, és már meg is van a leves !
Tálaláskor, aki szereti, tehet a levesbe egy kis ecetet, és persze sót, izlése szerint.
Tejföllel, aludttejjel is lehet ízesíteni, kis adaggal hozzáadva, tálaláskor.
Jó étvágyat !
Ha akarsz csinálni egy nagyon finom levest, amely olcsó, gyorsan elkészíthető, és nagyon egészséges, megprobálhatod ezt a receptet is
Az elkészítéséhez a következő alapanyagok szükségesek:
- 25 dkg szárított sárgaborsó
- csírkehús -használhatsz csírkeaprólékot, szárnyat, combokat, stb.
- 2-3 cikk fokhagyma (aki szereti fokhagymásabban, tehet többet... 4..5 cikket)
- füszerek: szárított zöldpetrezselyem, kapor, édes pirospaprika, lestyán (leostyán)
Sárgaborsó leves |
Elsősorban be kell áztatni a sárgaborsót legalább 8 orával a főzése előtt. Hogy miért ? Mert ha nem áztatod be, nagyon nagyon nehezen és későn fog megfőni, kicsi a valószínűsége, hogy ehető leves legyen belőle :)
Ezért ajánlott például este beáztatni, hogy másnapra, amikor nekifogsz főzicskézni, legyen meg minél hamarabb a végeredmény.
Ha már megvan a sárgaborsó áztatás, neki lehet fogni főzni. Egy nagy fazékba teszünk vizet egy csipetnyi sóval főni. Hozzá tesszük a sárgaborsót és hagyjuk főni.
Megmossuk és kis darabokra vágjuk a csírkehúst (azt, hogy mekkorákra lehet vágni, az is meghatározza, hogy miféle csirkehúst is használunk) és azt is a leveshez tesszük főni.
A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a fazékba tesszük. Lefedjük az edényt és hagyjuk addig főni, amig jól átfőtt a borsó és a csírkehús. Időnként a borsó puhaságát érdemes leellenőrízni, egy kanálba ki kell venni pár darabot, s vagy meghűtve, megkostólni, vagy villával megpróbálni passzírozni, az sem jó, ha túlságosan elfőzzük, mert a leves helyett massza lesz csak belőle, s az már inkább palacsintának való (lesz később egy olyan recept is, sárgaborsó palacsinta paraszt módra)
Amikor minden megfőtt, hozzá tesszük a leveshez a füszereket. Még hagyjuk kis tüzön kb. 2...3 percet főni, és már meg is van a leves !
Tálaláskor, aki szereti, tehet a levesbe egy kis ecetet, és persze sót, izlése szerint.
Tejföllel, aludttejjel is lehet ízesíteni, kis adaggal hozzáadva, tálaláskor.
Jó étvágyat !
Pecsenye disznószívből sajttal és curry-vel 30 perc alatt
Biztos vagyok abban, hogy majdnem mindenki tud egy pár receptet disznóhúsbol. A mai egy kicsit más, mind a megszokott sertéshúsos ételrecept. Házi találmány, tehát családi recept.
Sertés szívből (disznószívből) készül, kis sajt, curry (kurkuma és még egy adalékanyag) és kis egyéb fűszer adagolásával, mindössze 30 perc alatt megvan, laktatós, nem hízlal, könnyen emészthető, olcsó, nagyon finom !
Sertés szívből (disznószívből) készül, kis sajt, curry (kurkuma és még egy adalékanyag) és kis egyéb fűszer adagolásával, mindössze 30 perc alatt megvan, laktatós, nem hízlal, könnyen emészthető, olcsó, nagyon finom !
Tökfőzelék rebarbarával és rizzsel
Íme egy saját találmányú házias, parasztos étel recept, ami nagyon finom és egyszerűen elkészíthető. Nagyon hamar megvan, tehát nem kell sokat időzni vele a konyhában.
A mai recepthez szükséged van a következőkre:
- 1 főzőtök kb. 1 kg-os, (egyesek cukkini-nek nevezik)
- 1-2 szál rebarbara
- 1 murok (sárgarépa, a kényesebb magyar nyelvet beszélők kedvéért)
- 4 szál zöldhagyma (ha lehet saját kertből, saját termésből mert az finomabb :), ha nincs olyan, akkor jó a piacról is)
- 2 kanálnyi étolaj
- 1 merítőkanálnyi csirkehús leves
- fűszerek : édes piros paprika, lestyán (leostyán), só.
- 20 dkg. fehér rizs
Elkészités:
Egy fazékba oda tesszük az olajat melegedni. Megpucoljuk a tököt és apró kockákra vágjuk, hozzátesszük az olajhoz. A murkot is megpucoljuk és apróra vágjuk. Azt is a forró olajba tesszük és hagyjuk párolni egy pár percig. Kell kavargatni közben, hogy oda ne égjen. Pár perc mulva felöntjük a csirkehús levessel és lefedjük a fazakat amiben a főzelék készül.
Meghámozzuk a rebarbarát és darabkákra vágjuk. Ezt is oda tesszük a főzelékhez, és addig főzzük, amig teljesen átfőtt az egész.
Külön égy másik fazékba teszünk vizet főni egy kis sóval, s amikor a víz már fő, bele tesszük a rizset főni.
Amikor megvan a főzelék, (látszik, hogy egy kicsit "összeáll), hozzá adjuk a fűszereket. Tálaláskor együtt teszük a tányérba a tökfőzeléket, a rizset és a zöldhagymát. A rebarbara miatt, nagyon különös íze van az egésznek.
Finom, laktatós és olcsó recept !
Jó étvágyat.
Persze aki nem képzeli el az eledelt hús nélkül, az az egész mellé tehet bármilyen húsból készült finomságot: fasírozottat, flekkent, sült csírkecombot, stb :))
Tőkfőzelék rebarbarával és rizsel |
- 1 főzőtök kb. 1 kg-os, (egyesek cukkini-nek nevezik)
- 1-2 szál rebarbara
- 1 murok (sárgarépa, a kényesebb magyar nyelvet beszélők kedvéért)
- 4 szál zöldhagyma (ha lehet saját kertből, saját termésből mert az finomabb :), ha nincs olyan, akkor jó a piacról is)
- 2 kanálnyi étolaj
- 1 merítőkanálnyi csirkehús leves
- fűszerek : édes piros paprika, lestyán (leostyán), só.
- 20 dkg. fehér rizs
Tálalási ötlet |
Egy fazékba oda tesszük az olajat melegedni. Megpucoljuk a tököt és apró kockákra vágjuk, hozzátesszük az olajhoz. A murkot is megpucoljuk és apróra vágjuk. Azt is a forró olajba tesszük és hagyjuk párolni egy pár percig. Kell kavargatni közben, hogy oda ne égjen. Pár perc mulva felöntjük a csirkehús levessel és lefedjük a fazakat amiben a főzelék készül.
Meghámozzuk a rebarbarát és darabkákra vágjuk. Ezt is oda tesszük a főzelékhez, és addig főzzük, amig teljesen átfőtt az egész.
Külön égy másik fazékba teszünk vizet főni egy kis sóval, s amikor a víz már fő, bele tesszük a rizset főni.
Amikor megvan a főzelék, (látszik, hogy egy kicsit "összeáll), hozzá adjuk a fűszereket. Tálaláskor együtt teszük a tányérba a tökfőzeléket, a rizset és a zöldhagymát. A rebarbara miatt, nagyon különös íze van az egésznek.
Finom, laktatós és olcsó recept !
Jó étvágyat.
Persze aki nem képzeli el az eledelt hús nélkül, az az egész mellé tehet bármilyen húsból készült finomságot: fasírozottat, flekkent, sült csírkecombot, stb :))
Édesség sütőtökből és körtéből
Igy néz ki a sütőtők |
Hogyan kell csinálni ? Van aki dzsemnek nevezi, más meg lekvárnak, mi egyszerűen finom édességnek nevezzük :)
Hozzávalók: ha most csináltok először ilyen receptet, akkor kissebb adagokkal kell kezdeni.
Kell 1 sütőtök kb 1 kg-os súlyú, 4-5 db házi (bio) körte, cukor kb. 10 dkg., vaniliás cukor 10 gramm, őrölt fahéj, 10 db dió.
Az elkészitéshez szükséges egy nagyobb fazék is, amibe teszünk kb. 1 liter vizet és hagyjuk főni. Külön megpucoljuk a sutőtököt és apró kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük és leontjük egy kevés cukkorral. A körtéket is meghámozzuk és apróra vágjuk. Nem tesszük bele a magokat a körtéből ! Amikor ez mind megvan, beletesszük az egészet a már főzésben levő vizbe.
Feldarabolt sütőtők cukorral gemnek |
Megtörjük a diót és a friss dióbelet hozzátesszük a lekvárhoz. Ha édesebbre akarjátok, akkor még lehete cukrot tenni hozzá.
Az igazság az, hogy elegendő a 100 gramm (10 dkg) fehércukor és a kis vaniliás cukor ahhoz, hogy édes és finom legyen.
A fehércukrot lehet helyettesíteni nyírfacukorral, xilittel ha valaki cukorbeteg vagy éppen fogyókúrázik, illetve, kandidózissal / lisztérzékenységgel küszkődő személyeknek.
Házi bio kőrte |
Addig főzzük az egészet, míg megsűrüsödik, és összeálló kinézete van. Az illata csodálatos és ha megkostolod, le merem fogadni, még akarsz ilyen finomat enni.
Az íze a legjobban a gyerekkori házias és parasztos suteményekhez hasonlít.
Az almástésztához lehet egy kicsit hasonlítani, de mégis más íze van. Nagyon különös. Meg lehet enni csak úgy egyszerűen magára is, amikor meghűlt, vagy süteményekben, kiflikben vagy vajas kenyérrel együtt enni, persze ha nem vagy liszt / glutén érzékeny.
Sütőtől lekvár fehér rizszsel tálalva |
Mi éppen rizzsel ettük meg.
Télire is csodálatos recept, ha sikerül eltenni, ha nem fogy az a mennyiség, amennyit készítesz, illetve, ha a kissebb adag tetszett, nyugodtan lehet dunsztolni nagyobb mennyiséget a hidegebb időszakra, télire.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki valami finomat és különleges édességet akar kostolni.
Jó étvágyat.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)
Népszerű bejegyzések
-
Ha valamilyen érdekes szószt, mártást szeretnél készíteni a rántott hús mellé, vagy a halfasírt mellé, akkor ajánlom ezt a nagyon finom szós...
-
Milyen eledelt lehet főzni csicseriborsóból? Hogyan kell elkésziteni ? Ha meg akarjátok probálni ezt a különös eledelt, akkor ajánljuk ezt e...
-
Milyen féle csemegét lehet készíteni zabpehelyből ? Hogyan készithetek valami rágcsálni valót, valami ropit gyorsan és könnyen, s persze oly...
-
Most van a vinetta szezon a piacon. Bőven lehet kapni és mindig van egy érdekes recept amit erdemes kipróbálni (figyelem, piacot írtam, tudo...
-
Milyen eledelt lehet főzni csírke szivecskékből és zúzából ? Ha meg akarod lepni családod egy jó és laktatós kajával, akkor a mai ételrecep...
-
Hogy kell csinálni a tepertőt ? (székelyesen tepertyű) Hát sertészsírt (disznózsírt) ? Ha nem laksz falun és nincs lehetőséged disznót tar...
-
Legutóbbi " Gluténmentes házi keksz recept cukor, tojás és liszt nélkül " receptünk eléggé látogatottnak, megosztottnak bizonyult...
-
Mit főzzünk ma? Recept ötlet vacsorára vagy ebédre. Készítsd el ezt a finom vacsorareceptet egyszerű hozzávalókból. Ezzel a recepttel fantas...
-
Milyen falusias, parasztos ételrecepteket lehet főzni fehér káposztából ? Ha akarsz valami finom, házias, székelyes eledelt készíteni, amibe...
-
Kinek van kedve töltött káposztához?? Akkor itt van a recept és a mik a szükséges hozzávalók: - savanyúkáposzta - darált sertéshús - rizs -...