Parasztos, falusias, székelyes eledelek a mindennapokra

Csili szószos fehérbabos csirkehústokány gombával

Milyen egyszerű és nagyszerű eledeleket lehet főzni csirkehúsból ?

Milyen kajába lehet tenni gombát, fehérbabot és húst is ?

Ha keresel valami finom és gyors ételreceptet, akkor ajánljuk a mai gombás-babos csirketokányt. Nagyon finom, laktatós és otthonias, családias hangulatot keltő étel. (Olyan... falusias :)  )

Ha szeretsz főzicskélni és nem cifra "mesteri chèf (séf)" receptre vágysz, hanem a mindennapi egyszerű ételre, akkor ez a recept neked is szól.

A neve parasztos csirkecomb tokány paszullyal és gombával :)

 Hozzávalok 2-4 személyre:

Tokány recept képekben

-4-8 alsócsirkecomb
- 1 (vagy 2) szeletelt gomba konzerv
- 1-2 fehérpaszulykonzerv csili szószban - (2 db kell, ha több személynek készül az eledel)
- 3 murok (sárgarépa)
- 3 nagy fehér hagyma
- fűszerek: száritott őrölt csombor, lestyán (leostyánörlemény), konyhasó
- 2 kanál étolaj



Hogyan kell csinálni ezt a parasztos tokányt ? Egy nagy fazékban oda tesszük az olajat forralni.
Finom tokány ötlet

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

Amikor forró az olaj, oda tesszük a hagymát párolni. A sárgarépát (murkot, székelyesen mondva) megpucoljuk és vékonyra reszeljük vagy a konyhai robotgéppel vagy aprítóval jó apróra daraboljuk.

Ezt is odatesszük párolni a hagymával együtt.

Rá teszünk 2 kanálnyi vizet is, és kis tüzön puhára pároljuk. A gombakonzervet megbontjuk és a levét elöntjük.

Apró darabokra szeleteljük a gombát és utána párolni teszük a többi zöldségre rá.

Egy csipetyni csomborral és lestyánnal fűszerezzük. Összekeverjük az egészet és még főzzük kb 5 percig.

A csirkecombokat oda tesszük főni az egész keverékbe, és felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húsdarabokat.

Ezután főzzük még kb. 15 percig, amíg a csirkehús is jól átfő.

Olcsó és könnyü tokány recept
 A paszulj konzervet csak ezután tesszük hozzá, megbontjuk és a saját chiliszószával együt beleadagoljuk a tokányba.

Főzzük még kb 5-6 percet, és még tegyünk rá utána egy késhegyni fűszert.

Most van készen ! Félrevesszük hűteni, s mihelyt meghűlt, rögtön tálalni is lehet :)

Finom, és tökéletes egy hoszú fáradtságos munkanap után. Nagyon feltölt életerővel, elégedettséget éreztet.


Jó étvágyat !

(Diákok, figyelem: az igazság az, hogy ezt a receptet is meg lehet bárhol főzni, egy kiss főzőkályhán is, egy rezsón is, még a bentlakásban is:) Olcsó is !)

Kipróbáltad ? Tetszett, nem tetszett, milyennek tűnik, ízlett vagy sem ?
Hagy egy hozzászólást a cikk alatti kommentárdobozban :)


Nincsenek megjegyzések: