Finom, olcsó, házilag, parasztos módra könnyen elkészíthető, és különös íze van.
Minden családtagod szeretni fogja..
Mi is kell hozzá? Alapanyagok:
- 1 kg fehér édes káposzta (tehát nem savanyú, hanem "zöld", nyers :) )
- 3 murok (sárgarépa), kb 10 dkg
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 szál szárított csombor
- csipetnyi oregánó, csipetnyi lestyán (leostyán)
- 2-3 előreformált miccshús vagy 3 nagy kanál miccspaszta (darált marhahús-sertéshús keverék)
- 2 kanál olaj
Elkészítése a következően történik:

A murkot (sárgarépát) megmossuk, megpucoljuk és apróra reszeljük.
Pároljuk a hagymával együtt 2 kanálnyi vízzel együtt.
A káposzta szélső leveleit letörjük és a többit apróra vágjuk vagy reszeljük (mint amikor sarvalni készül !)
A párolt hagyma-murok keverékre ráteszünk egy adag friss káposztát és addig főzzük, amig a káposzta szemmel láthatóan összemegy.
Ezután hozzá adunk még reszelt káposztát és egy adag vizet, s ezt addig ismételjük, amíg tart a káposzta, amit feldaraboltunk.

Most hozzá tesszük a húsdarabokat is és egy villával szétnyomjuk, azért, hogy jobban átvegye majd a káposzta az ízeket. Puhára fözzük a húst, kb. 15 percig max, a káposzta leve miatt a húsba be fog itatódni egy finom íz, a káposztába meg a hús íze.
Amiután kihűlt valamennyire (teljesen hidegen, nem ajánlatos fogyasztani !), lehet fogyasztani csak ugy simán, vagy puliszkával pl.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése