Keresés ebben a blogban

Tökfőzelék rebarbarával és rizzsel

Íme egy saját találmányú házias, parasztos étel recept, ami nagyon finom és egyszerűen elkészíthető. Nagyon hamar megvan, tehát nem kell sokat időzni vele a konyhában.

étel recept képek rebarbara tők rízs
Tőkfőzelék rebarbarával és rizsel
A mai recepthez szükséged van a következőkre:

- 1 főzőtök kb. 1 kg-os, (egyesek cukkini-nek nevezik)
- 1-2 szál rebarbara
- 1 murok (sárgarépa, a kényesebb magyar nyelvet beszélők kedvéért)
- 4 szál zöldhagyma (ha lehet saját kertből, saját termésből mert az finomabb :), ha nincs olyan, akkor jó a piacról is)
- 2 kanálnyi étolaj
- 1 merítőkanálnyi csirkehús leves
- fűszerek : édes piros paprika, lestyán (leostyán), só.
- 20 dkg. fehér rizs

étel recept képek rebarbara tőkfőzelék rízs
Tálalási ötlet
Elkészités:

Egy fazékba oda tesszük az olajat melegedni. Megpucoljuk a tököt és apró kockákra vágjuk, hozzátesszük az olajhoz. A murkot is megpucoljuk és apróra vágjuk. Azt is a forró olajba tesszük és hagyjuk párolni egy pár percig. Kell kavargatni közben, hogy oda ne égjen. Pár perc mulva felöntjük a csirkehús levessel és lefedjük a fazakat amiben a főzelék készül.

Meghámozzuk a rebarbarát és darabkákra vágjuk. Ezt is oda tesszük a főzelékhez, és addig főzzük, amig teljesen átfőtt az egész.

Külön égy másik fazékba teszünk vizet főni egy kis sóval, s amikor a víz már fő, bele tesszük a rizset főni.

Amikor megvan a főzelék, (látszik, hogy egy kicsit "összeáll), hozzá adjuk a fűszereket. Tálaláskor együtt teszük a tányérba a tökfőzeléket, a rizset és a zöldhagymát. A rebarbara miatt, nagyon különös íze van az egésznek.

Finom, laktatós és olcsó recept !

Jó étvágyat.

Persze aki nem képzeli el az eledelt hús nélkül, az az egész mellé tehet bármilyen húsból készült finomságot: fasírozottat, flekkent, sült csírkecombot, stb :))


Nincsenek megjegyzések: