Parasztos, falusias, székelyes eledelek a mindennapokra

Parasztos zöldségleves húsgombóccal és gyömbérrel 3/4 óra alatt

Mit lehet főzni darált húsból? Mibe tesznek gyömbért ?
Ha például ezeket a kérdéseket tetted fel magadnak, akkor van itt egy jó recept tipp főzni. A mai levesrecept egy nagyon egyszerű és finom eledelnek a receptje,  amit bárkinek merek ajánlani, olyan személyeknek is, akik éppen szeretnének megtanulni főzni egyszerű és könnyen elkészíthető eledeleket, diákoknak, szakácskodásban kezdőnek mondható személyeknek


Mit kell bele tenni ebbe a levesbe, és hogyan kell elkészíteni ?
leves receptek hamar
Zöldségleves húsgombócokkal és
gyömbérrel
Hozzávalók:
- 30 dkg.(300 g.) disznóhús(sertés)-marhahús keverék
- 2 tojás
- 2 (murok) sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 3 szelet gyömbér
- 2 kanál paradicsompaszta
- 2 kanál ecet
- só és szárítot tárkony (tarhonya)

leves recept eledel
Húsgombócleves puliszkával
Elkészitési módszer: Egy nagy fazékba-edénybe vizet teszünk főni. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A gyömbér szeleteket is kockákra daraboljuk. Ezeket mind beletesszük a vízbe főni. Külön egy mélyebb tálban, összekeverjük a darálthúst a tojásokkal.

Kézzel kis gombócokat formálunk belőle és letesszük egy lapítóra, amig felforr a víz.

Miért kell később bele tenni a húsgombocokat a levesbe ?  Azért, mert ha a víz nem fő még, és elsieted  és hamarabb bele teszed a húsgombócokat a vízbe, ezek nem tartják meg formájukat és szétomlanak.

Ha felfőtt a víz (bugyog), akkor egyenként adagolva be tesszük a levesbe a húsgombócokat. Hozzáadjuk a paradicsompasztát és az ecetet. Szárított tárkonyt és sót adunk hozzá, és kis tüzön hagyjuk főni.

Amikor megfőttek a zöldségek és a hús, készen van a leves. Tálalni lehet puliszkával is, parasztosan,  nagyon finom !

Jó étvágyat :)




Nincsenek megjegyzések: