Ha például ezeket a kérdéseket tetted fel magadnak, akkor van itt egy jó recept tipp főzni. A mai levesrecept egy nagyon egyszerű és finom eledelnek a receptje, amit bárkinek merek ajánlani, olyan személyeknek is, akik éppen szeretnének megtanulni főzni egyszerű és könnyen elkészíthető eledeleket, diákoknak, szakácskodásban kezdőnek mondható személyeknek
Mit kell bele tenni ebbe a levesbe, és hogyan kell elkészíteni ?
Zöldségleves húsgombócokkal és gyömbérrel |
- 30 dkg.(300 g.) disznóhús(sertés)-marhahús keverék
- 2 tojás
- 2 (murok) sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 3 szelet gyömbér
- 2 kanál paradicsompaszta
- 2 kanál ecet
- só és szárítot tárkony (tarhonya)
Húsgombócleves puliszkával |
Kézzel kis gombócokat formálunk belőle és letesszük egy lapítóra, amig felforr a víz.
Miért kell később bele tenni a húsgombocokat a levesbe ? Azért, mert ha a víz nem fő még, és elsieted és hamarabb bele teszed a húsgombócokat a vízbe, ezek nem tartják meg formájukat és szétomlanak.
Ha felfőtt a víz (bugyog), akkor egyenként adagolva be tesszük a levesbe a húsgombócokat. Hozzáadjuk a paradicsompasztát és az ecetet. Szárított tárkonyt és sót adunk hozzá, és kis tüzön hagyjuk főni.
Amikor megfőttek a zöldségek és a hús, készen van a leves. Tálalni lehet puliszkával is, parasztosan, nagyon finom !
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése