Keresés ebben a blogban

Hagymapörkölt gombával és sültcsirkével - egyszerű székelyes recept

Olyan ételreceptet keresel, ami tartalmaz zöldségeket is és húst is ? Hát a mai tippünk egy nagyon könnyű és finom recept, ropogósra sült csirke comb, csirke szárny, finom gombá-hagymás pörkölttel.

Ha szeretitek az olajban sült / párolt hagymát, és a majdnem grill kinézetű sült csirkét, ezt a kaját biztos imádni fogjátok.

Hogyan kell csinálni ? És milyen alapanyagok szükségesek hozzá?
Ételrecept képekben

Két adaghoz szükséges lesz:
- 2 nagy teljes csirkecomb (felső-alsó rész egybe)
- 4 csirkeszárny
- 3 nagy fehér hagyma
- 2 nagy sárgarépa (murok)
- 1 doboz gomba konzerv
- olaj a sütéshez
- E-nélküli fűszerek száritva : bazsalikom, csombor, tárkony (tarhonya), őrölt édes piros paprika

Az elkészitési módja :

Egy nagyobb tepsibe odatesszük az olajat forralni. Amikor forró, odatesszük a csirkecombokat sűlni, és jó pirosra, ropogósra sütjük mindkét
Csirkecomb finom gombával
oldalukon. Egy másik fazékban teszünk 2 evőkanálnyi olajat melegedni.

A hagymát megpucoljuk, és hogy ne csípje a szemünket, gyorsan egy edénybe tesszük a félbevágott hagyma darabokat, amit felöntünk hideg vízzel és 1 percig áztatjuk. Ezek után apróra vágjuk késsel, vagy a robottal aprítjuk.

A murkot-sárga répát meghámozzuk és apró kicsi kockákra daraboljuk. A már párolt és megpuhult hagyma mellé tesszük, és hagyjuk együtt pörkölődni a zöldségeket.

A gombakonzervet megbontjuk és a levét elöntjük. A gombát vékony és kicsi szeletekre vágjuk és oda tesszük a többihez főni kb. 5 percig. Fűszerezzük kevés bazsalikommal, csomborral, tárkonnyal és egy csipetnyi édes paprikaörölttel.

Közbe a tepsibe, ha megsülttek a csirkecombok, kiveszük őket az olajból és helyettük megsütjük a csirkeszárnyakat. Mihelyt megsültek, és meg hültek a húsdarabok, rögtön lehet tálalni a gomba-hagyma pörkölttel együtt.

A végén sózzuk izlés szerint.

Fotók finom eledellel parasztos módra

( PS: Ez a recept azoknak szól akik otthon akarnak főzicskélni valami ízleteset és finomat a családnak, kevés pénzből, egészségeset.NEM akarunk mesterszakács recepteket, mi megettük, így, ahogy itt kinéz,  megosztottuk mással is)

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések