Keresés ebben a blogban

Medvehagymás fasírt ordával, hús nélkül

Általában ha főzni akarunk, és fasírozottra (székelyül fasírt) gondolunk, mindig az ugrik be elsőnek, hogy a fő alapanyag, a hús.Itt van azonban, egy húsmentes fasírt, ami nagyon finom, és gyorsan elkésziíthető. Ordával és medvehagymával van dúsítva, és max 10 perc alatt elkészül.

Kettévágva hamarabb meghűl :) és nagyon
jó illatot terjenget a konyhában
A következő alapanyagokra lesz szükség:

- 5 dkg friss orda
- 1 tojás
- 3 kanál fehér búza liszt vagy aki glutén mentesen kell egyen, az használjon hajdina lisztet
- 3 szál medvehagyma
- só
- főtt zöldségek : 1 szelet peszternák és 3 szelet murok (sárgarépa, annak, aki nem érti a murkot), bármilyen levesből, amit előzőleg főztünk, vagy csak önmagába megfőzve vízben, kevés sóval.
- egy kevés ásványvíz vagy borvíz.

Hogyan kell csinálni ezeket az ordás fasírtokat ?

Egy tepsibe oda teszünk kevés olajat forrósodni. Egy tálban az ordát összetörjük és hozzá adjuk a tojást, a főtt zöldségeket, amit püre formába összepaszíroztunk. Hozzáadjuk a medvehagymát apróra vágva. Sózzuk és a lisztell jól összekeverjük.

Húsmentes fasírt medvehagymával,
ordával. Kevés alapanyagból van,
nagyon hamar elkészül, finom, egészséges eledel.
Egy kevés ásványvízzel felöntjük, és a palacsinta masszánál dúsabb tésztát kapunk, amit az evőkanállal könnyen lehet formálni és direkt a forró olajban lehet sütni.

Hamar meglesz, ropogós külsejűre, lassú tüzön is 3..5 perc alatt átsül, ezért kell vigyázni, el ne égjenek.

Erősebb ízekért, lehet tenni a liszttel együtt egy csipetnyi cukrot és egy csipetnyi sütőport is bele, de ezek nélkül is nagyon finom !

Egy ilyen adagbol kb 10 darab lesz.

Nagyon finom hidegen is. Jó ötlet reggelire, tízoraira az iskolába gyerekeknek, vagy munkába felnőtteknek egyaránt. Mi kipróbáltuk, nem romlik könnyen, tehát oda lehet csomagolni bátran, 12 órát kibír a batyuban.

Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések: