Parasztos, falusias, székelyes eledelek a mindennapokra

Parasztos disznószív tokány zöldborsóval és gyömbérrel

Milyen ételt lehet készíteni sertésszívből (disznószív) ? Hogyan kell fogyasztani a gyömbért ? Milyen receptekben használható ?

Ha akartok valami finomat, olcsót, és gyorsan elkészithetőt, (eledelt, nem egyebet !) akkor ajánljuk a mai menüt.

Egy ilyen adag elegendő 2-3 felnőtt részére, vagy 2 felnőtt és 2 gyerek részére. Laktatós és izletes, legtöbb 30 percbe telik az elkészítése, olyan olcsó, szinte ingyen van !

Szükséges hozzávalók :

- 50-60 dkg disznószív-sertés szív (kapható a Kaufland áruházakban a frisshús részlegen)
- 4 szelet gyömbér
- 4 nagy sárgarépa (murok)
- 3 nagy vörös hagyma
- egy nagy zöldborsó konzerv, kb. 50 dkg.
- fűszerek : zöld petrezselyem, bazsalikom, babérlevél, só
- 2-3 kanál étolaj -napraforgó olaj is jó

Hogy kell csinálni egy fincsi főzeléket ezekből hamar ?

Az elkészitéshez szükséges egy nagyobbacska fazék. Odatesszük az olajat forrósodni. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, májd párolni
tesszük az olajba. Nem fedjük le !

A murkot megpucoljuk és vékonyra reszeljük. Azt is párolni tesszük, a hagyma mellé. Egy fakanállal kavargatjuk, hogy oda ne égjen. Majd egy kevés vízzel felöntjük (100 ml. pl.) és hagyjuk rotyogni.

A sertésszíveket megmossuk hideg vízben alaposan, majd levágjuk a zsíros részeket és a hártyákat (fehér hártya, izomszövetszerű, inas rész) és félretesszük.

(Oda adjuk a házi cicáknak vagy kutyának, ha vannak :)

A megmaradt szívdarabokat kockára vágjuk, és a már megpárolt zöldségekhez tesszük főni. Ismét felőntjuk annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi a húst. Fűszerezük egy kicsit és puhára főzzük.

Amikor a hus darabok jól átfőttek (közepes tüzön 15 perc) hozzátesszük a zöldborsót is a konzervből, a leve nélkül !

10 percig főzzük még, és már meg is van.

Ahogy kihült, ehető. Nagyon finom puliszkával is, de mehet úgy magára is, merjük ajánlani.

Jó étvágyat !

Ti főztök sertésszívből ? Vannak disznószív receptjeitek ?

Nincsenek megjegyzések: