Hogy kell csinálni ezt a miccshústokányt ?

Szükségesek a következők: 1 kg micsspaszta (darált sertéshús és marhahús keverék), 1 fehér hagyma,1 vörös hagyma, 2 kanál paradicsom püre, 1 kanál olaj vagy sertés zsír, 10-15 dkg. puliszkaliszt (kukoricaliszt, törökbuza liszt, vagy tengeriliszt Szatmár környékén), fűszerek: oregánó, só, őrölt piros arany (paprikaőrlemény), őrölt petrezselyemzöld, darált feketebors.
Az elkészitést 2 külön edényben kell csinálni: Egy tepsibe felforraljuk az olajat. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, és megpörköljük az olajban.
Amikor jól megpirul a hagyma (üvegessé válik), hozzátesszük a darálthúst (miccspasztát) és hagyjuk rotyogni. Közben egy fakanállal kavargatjuk, hogy oda ne égjen.

Hozzá teszünk 2 kanálnyi paradicsom szószt vagy pasztát és hagyjuk együtt tovább főni.
Így az egész készítmény nem igényel lisztet a mártáshoz.
"Cifrább" helyeken láttuk (pl. elkényesedett magyar éttermekben, amelyekből, lévén, hogy e blog szerkesztőinek egyike programozó is, láttunk bőven :) ), tudjuk, az ilyesmit "ragunak" nevezik, de mi parasztos módon, székelyül továbbra is csak tokánynak nevezzük.
Egy másik edénybe meg vizet teszünk főni kevés sóval, és amikor a viz felbugyog, a törökbúza lisztből finom puliszkát keverünk.
Az 1 Kg. húsból, puliszkával, 4 felnőtt számára becsületes, bőséges adag lesz.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése