Keresés ebben a blogban

Csírke zúza és szív tokány zöld borsóval

Ha kerestek egy egyszerű, parasztos és nem túl bonyolult ételreceptet, akkor ajánljuk a mai menüt.

Lehet fogyasztani ebédre is és vacsorára is. Kevés alapanyagból készül, és nem is kell sok főzésí tapasztalat hozzá
Csirkezúza és szív tokány zöldborsóval. Hozzávalók 2 személyre:

- egy fél kiló csírke szív és zúza (nálunkfelé csomagolva árulják, zacskóba, fagyasztva)
- 1 zöld borsó konzerv
- 4 cikk fokhagyma
- 4 vékony szelet gyömbér
- 1 kanál étolaj
- só és egy csipetnyi csípőspaprika őrlemény


Hogyan kell elkészíteni ?

Egy mély tepsibe odatesszük az olajat forrósodni.

Meg pucoljuk a fokhagymát
és apróra vágjuk a gyömbérrel együtt, és hozzá tesszük az olajhoz.

Egy percig pároljuk és utána letöltjük az olajat róla !

A zúzát és a csírkeszíveket jól átmossuk hideg vízzel, és oda tesszük  főni egy csupornyi vízzel kb. 25-30 percig (ez falusi, fával fűtött kályhán van értve, gázon lehet, kevesebb időbe telik :)  )

Amikor jól meg van főve a hús, hozzáadjuk a zöldborsót és kb 5 percig még főzzük az egész eledelt. A végén sózzuk és egy kevés csípőspaprikával fűszerezzük, ízlés szerint.


Finom, laktatós, és olcsó, nagyon kevés pénzbe kerül egy ilyen adag.(~ 3...4 euro)


Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések