Keresés ebben a blogban

A töltött káposzta receptje csülök és füstölt hússal - Nagymama főz

 Kinek van kedve töltött káposztához?? Akkor itt van a recept és a mik a szükséges hozzávalók:

- savanyúkáposzta

- darált sertéshús

- rizs

- füstölt csülök 

- füstölt csontok

- szalonna 🥓


fűszerek só csombor kapor

A mennyiségek a edény méretétől függően változnak, amelyben a töltött káposzta főzésre kerül.


1 savanyú káposztát használtunk.

Vegyünk egy levél savanyú káposztát, tisztítsuk meg a közepéről lévő vastag részéről, és tegyük félre.

Vegyünk 500 gramm darált húst, és szórjunk rá rizst.

Keverjük össze kézzel.


A káposztalevelek közepére tegyünk egy kevés rizzsel elkevert húst, majd feltekerjük, és kis golyókat formálunk belőle. Egyes területeken a töltött káposztát kicsikre

 készítik, mi nagyobbakra csináltunk őket.


A káposzta egy részét késsel finomra vágjuk.

A füstölt csulkőt darabokra vágjuk, valamint a füstölt csontokat és a 🥓 szalonnát.


Egy nagy fazékba tegyünk 2 káposztalevelet, amelyre egy sor töltött káposzta kerül, majd sonkadarabok, füstölt csontok, majd még egy sor töltött káposzta és szalonna.

A tetejére vizet öntünk, sóval, csomborral és kaporral ízesítjük.


Lassú tűzön néhány órán át főzzük.

Ellenőrizzük hogy megfőtték-e a töltött káposzták.

Ha kész, tejfölel és puliszkával vagy házi kenyérrel tálaljuk.


Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések