Nem tartalmaz lisztet egyáltalán, és nagyon kevés alapanyag kell hozzá. Olcsó és finom is !
Egy négytagú családnak, egy nagy adagra, szükség lesz a következőkre:
- 3 zsenge tök (a három db. súlya kb 1 kg)
- 10 dk őrölt hús (darálthús) - esetleg ha van kéznél, akkor lehet tenni még 1 db formált micshúst is bele, finomabb íznek

- 1 kanálnyi étolaj
- só, szárított bazsalikom
- 1 kanál paradicsom paszta
Hogy kell csinálni ezt a készítményt ? Az első lépés az, hogy be kapcsoljuk a lert ha aragázkályhát használunk :)
Persze ezt a receptet meg lehet késziteni mikrohullám vagy elektromos sütőben is, ugyan olyan finom lesz, de a lerben a legjobb, mert egy kicsit jobb, ha időben összesülnek az alapanyagok, átveszik egymás ízét.
Egy kis tepsibe oda tesszük a húst az olajjal és kevés vízzel kicsi tüzön főni. Egy villa segitségével szétszórjuk a hús darabokat, hogy a maszsza ne süljön egybe, törmelék formába készüljön. Amikor a hús jól átfőtt, hozzáteszünk egy cikk öszezúzott fokhagymát, kevés sót, a paradicsom szószt és a bazsalikomot. 1 percig még főzzük, hogy az ízek összevegyüljenek, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
A tök darabokat megpucoljuk, kettévágjuk, és egy kanál segitségével a közepét kivágjük, kis csónak alakja lesz mindegyiknek.
Ezeket megtöltjük a darálthús alapanyaggal amit előbb a fent leírt módon előkészítettünk, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy olajjal megkent tepsibe, kb 30 percig sütjük, ropogósra.
Tálalásnál, kicsit vigyázni kell, a tök alj sokkal hajlékonyabb, mint a pizzalap, tehát, nem lehet egy darabban kézzel vagy villával felvenni, mert kiborul a tölteléke. Külön-külön lapostányérra rakva, késsel, kanállal, villával, kinek-hogy könnyebb, külön élmény fogyasztani, igazi ínyencfalat !
Nagyon laktatós, 2 darab után már érzed a jóllakotság érzését. Nagyon finom tejfőllel vagy joghurttal is.
Elkészítetted már ? Tetszett ? Oszd meg ismerőseiddel is a recept címét vagy a blogot !
Nem tetszett ? Várjuk a kommentárokat, tapasztalatokat, véleményeket a cikk alatti kommentárdobozban. Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése