Keresés ebben a blogban

Sárgarépás zöldborsó főzelék házilag készített hamburger szelettel

Ha kivánod a hamburgert, de mégis otthon szeretnéd megkésziteni, hogy biztos legyen, hogy nincs benne semiféle E-betűs tartósitó, akkor kipróbálhatod a mai receptet. Finom, laktatós, egészséges, és jó lesz az egész családnak ebédre vagy vacsorára. Nem kerül sokba, és hamar elkészíthető.

A következő hozzávalók szükségesek (2 felnőttre való adag) :
- 75 dkh marhahús, darálva
- 4 murok (sárgarépa)
- 2 cikk fokhagyma
- 1 zöldborsó konzerv (befőtt)
- só, szárítot tárkony


Hogyan kell ez mind megfőzicskélni ?

És menyi idő alat van meg ? Hát, nálunk pl. fával fűtött falusi kályhán, ez elkészitési ideje max 30 perc, gázzal fűtött kályhán, lehet sokkal kevesebb is.

A sütés-főzés meg a következő képpen kell meglegyen:

Egy nagyobb tepsiben ropogósra sütjük a darálthúsbol készített kis hamburger formájú húsgombócokat. Nem kell semivel kavarni a húst, csak úgy simán formázzuk, és sütjük.

Egy másik fazékba teszünk 1 kanálnyi olajat.

Felforrósítjuk és benne megpirítjuk a fokhagymát apróra darabolva. A murkokat megmossuk, megpucoljuk és apróra reszeljük.

A fokhagyma mellé teszünk párolni egy evőkanálnyi vizet is. Amikor jól megpuhult, rátesszük a zöldborsót és még max 5 percig főzzük.

Fűszerezzük és már készen is van.

Nagyon egyszerű, és finom ételrecept. Nincs benne liszt sem, és tej sem, igy nagyon jó azoknak a diétájukban, akik glutén mentes vagy laktózmentes recepteket keresnek.

Persze a fogyókurázoknak is nagyon jó mert nem hízlal, ha nem eszel óriási mennyiséget belőle, könnyen emésztődik, főleg ha egy jó pohár természetes forrásból származó ásványvízzel, borvízzel nyomtatod (tehát, nem valami flakonos, palackozott vízzel, hanem igazi borvízzel).


Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések