Keresés ebben a blogban

Székelyes, gombás paszulyfőzelék disznóhússal

Milyen alapanyagokból lehet főzni gyorsan valami finomat és laktatósat a családnak ? Ha ki akarsz próbálni egy érdekes és könnyű ételreceptet, akkor ajánljuk ezt ebédre vagy vacsorára, bármikorra.


Gombás paszulyfőzelék sertéshússal
Szükségesek a kővetkező alapanyagok (4 adagra):
-15 dkg disznócomb (sertés comb, nálunkfelé mondják cugacubáknak es :) )
- 3 szelet gyömbér
- 1 gombakonzerv
- 1 fehérbabkonzerv - (szemes paszuly paradicsomszószban)
- 1 fél csészényi fehér rizs
- szárított fűszerek: kapor, tárkony (tarhonya) , konyhasó
- 1 kanál zsír vagy olaj (zsírral teljesen más az íze, jobb !)

Babfőzelék sertéshússal, rizzsel,
gyömbérrel, tarhonya és kapor
fűszerezéssel.
Hogyan kell elkészíteni egy ilyen parasztos főzeléket ? A disznóhúst kockára vágjuk és kevés olajban vagy zsírban, kicsit megpároljuk. A gyömbérszeleteket apróra daraboljuk és rátesszük a húsra.

Megbontunk egy gombakonzervet, a levét leöntjük (nem használjuk fel) és a gomba szeleteket odatesszük főni a többi alapanyaggal.

Kevés vízzel felöntjük és hagyjuk egy keveset főni. Amikor a víz elkezd jól főni, hozzátesszük a főzelékhez a rizset és jól öszefőzzük a hússal és a gombával együtt.

 Amikor a rizs jól felszívta a vizet, megbontjuk a paradicsomszószos paszulykonzervet és rátesszük a főzelékre.


Fűszerezük tárkonyal és kaporral, és még főzzük max. 5 percig. És már készen is van.

Tálalható melegen is, hidegen is, az íze más ugyan a két külömböző hőmérsékletén, de finomnak mindenképpen finom.

Jó étvágyat !
Megjegyzés küldése