Parasztos, falusias, székelyes eledelek a mindennapokra

Könnyű sárga paszuly leves: olcsó, finom, egészséges

Mit is lehet főzni sárga paszulyból? Hát ha keresel valami ötletet, a legegyszerűbb az alábbi leves :)

Kevés alapanyagot igényel és elég könnyen elkészíthető. Kicsit több ideig kell ugyan főzni de megéri !

A hozzávalók:
- 30 dkg friss sárga paszuly
- 1 sárgarépa (murok)
- 2 cikk fokhagyma
- fűszerek: bazsalikom, száritott zöld petrezselyem
- 1 evőkanálnyi étolaj, 2 evőkanálnyi ecet
- 2 evőkanálnyi darálthús (lehetőleg marhahús)

Elkészités:

Megmossuk hideg vízben a paszulyt és utána apróra törjük, hogy hamarabb és könnyebben főjjön meg.

Megpucoljuk a fokhagymát és a murkot és apróra vágjuk vagy reszeljük. Majd egy nagyobb fazékba, egy kevés olajba oda teszük párolni 1 merítőkanálnyi vízzel együt.

Kb. 5 perc után hozzáteszünk 2 evőkanálnyi darálthúst (durván 5 dkg. elég íznek, csak íznek van)

Rátesszük a sárgapaszuly darabokat és felöntjük ellepésig vízzel.

Fűszerezük és kb. fél orát főzzük. (Mi falusi, brikettel fűtött kályhán főzzük, ezért, lehet, hogy pl. gázzal fűtött kályhán több, vagy kevesebb idő alatt fő meg, tehát,  természetesen mielött levennénk a tűzről, megnézzük, hogy jól meg van-e főve a paszuly. Ha szükséges még főzzük egy ideig)

Tálaláskor nagyon finom puliszkával és tejföllel, de magára is nagyon ízletes. Ecetet ízlés szerint, esetleg tányéronként külön-külön adagolni mindenkinek, tetszése szerint.

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések: