Keresés ebben a blogban

Zőldségleves csírkehússal

Milyen levest lehet főzni zőldségekből ? Biztos mindenki azt mondja erre, hogy több száz levesrecept létezik. Ez így is van, itt most leírunk egy finom és egyszerű leves receptet, amit bárki megehet, még az is aki fogyókúrázik !

Hozzávalók a leveshez :

- 10 deka friss karfiol
- egy vörös és egy fehér hagyma
- egy murok (a Magyarországiak kedvéért, sárgarépa, nálunk székelyül murok)
- csírke hús 200-300 gramm
- egy kanál paradicsompüre
- egy kanál ecet, só
- fűszerek: kapor , bazsalikom, leostyán, édes piros paprika





Hogyan kell csínálni ?

Egy 4-5 literes fazékban vizet teszünk kís tüzön, hagyjuk főni. A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, és apróra vágjuk vagy szeletekre, és a melegedő vízbe tesszük.

A csirkehúst megmossuk és kis darabokra vágjuk, és azt is oda tesszük főni.

Amikor a zöldség és a hús meg van már főve - villával ellenőrizni kell egy idő után a keménységet, meg lehet egy darabot kostólni persze - hozzáadjuk a leveshez a fűszereket és a paradicsomszószt. A legvégén pedig, az ecetet és a sót. Egyesek szerint, az ecetet és a sót jobb csak azután adagolni, miután már kissé lehűlt, tálalva van.

Különös ízű leves, házias és otthonos. Olyan... székelyes, falusias.

Egy kicsit több idő kell, hogy megfőjjön, de megéri. Tehát nem a szokásos "instant leves". Annak, aki diétázik nagyon jó, mert amikor úgy érzi, hogy éhes, megeszik egy bögre levest és már jobban is van, persze nem hízlal, de nagyon csillapítja az étvágyat.

Mivel kőnnyű leves, nem terheli a szervezetet, úgyhogy bátran lehet fogyasztani belőle.

Jó étvágyat !

Várjuk a fűszerezett vagy nyers hozzászólásokat !

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések